Hoogendoorn strepen
Uitgelichte afbeelding

Entree SOM Amsterdam

Entree SOM1 Amsterdam, opdrachtgever Salverda Bouw, architect: Graziosi Progetti BV,  Balie, achterwand, liftomtimmering, logo’s, wandbetimmering, zitelement.

Entree SOM Amsterdam maatwerk Hoogendoorn Interieurbouw
Entree SOM Amsterdam maatwerk Hoogendoorn Interieurbouw
Entree SOM Amsterdam maatwerk Hoogendoorn Interieurbouw
Entree SOM Amsterdam maatwerk Hoogendoorn Interieurbouw
Entree SOM Amsterdam maatwerk Hoogendoorn Interieurbouw
Entree SOM Amsterdam maatwerk Hoogendoorn Interieurbouw
Entree SOM Amsterdam maatwerk Hoogendoorn Interieurbouw
20190326 095219 1[1]
Uitgelichte afbeelding

Villa Eemwijk – Leidschendam-Voorburg

Villa Eemwijk is een rijksmomument, het dankt zijn naam aan Jannetje Parvéde, ambachtsvrouwe van de beide Eemnessen, die in 1721 eigenaresse werd en is oorspronkelijk een boerenhofstede uit de zeventiende eeuw. Het huidige huis Eemwijk is in 1918 gebouwd als particulier landhuis. Het pand is gebouwd in een traditionalistische stijl in opdracht van een Rotterdamse groentehandelaar en -exporteur Co melis Blad. De gebouwen van zijn inmakerij stonden aan de overkant van de Vliet. Hoogendoorn heeft in 2014 diverse bestaande onderdelen mogen renoveren waarbij de stijl van het huis ondanks zijn nieuwe functie geheel intact is gebleven.

Villa Eemwijk 22 Kopie
Villa Eemwijk 23 Kopie
Villa Eemwijk 24 Kopie
Villa Eemwijk 26 Kopie
Villa Eemwijk 4 Kopie
Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen
Villa Eemwijk 6 Kopie
Villa Eemwijk 7 Kopie
Villa Eemwijk 8 Kopie
Villa Eemwijk 9 Kopie
Villa Eemwijk 11 Kopie
Villa Eemwijk 12 Kopie
Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen
Villa Eemwijk 15 Kopie
Villa Eemwijk 16 Kopie
Hoogendoorn Maritieme Betimmeringen
Villa Eemwijk 18 Kopie
Villa Eemwijk 19 Kopie
Villa Eemwijk 20 Kopie
Villa Eemwijk 21 Kopie
Uitgelichte afbeelding

Greenchoice Rotterdam

Greenchoice is verhuisd naar een nieuw kantoor in Rotterdam. Het maatwerkmeubilair is naar het interieur-ontwerp van Colliers International Occupier Services door Hoogendoorn Interieurbouw. Enkele foto’s zijn van fotograaf: Marijn van ’t Veer, www.bmv-foto.eu.

Greenchoice 53 Of 101[1]
Greenchoice 73 Of 101[1]
Greenchoice 73 Of 101 Resized[1]
Greenchoice 92 Of 101[1]
Greenchoice 94 Of 101[1]
Greenchoice 7 Of 101[1]
Greenchoice 18 Of 101[1]
Greenchoice 28 Of 101[1]
Greenchoice 30 Of 101[1]
Greenchoice 38 Of 101[1]
Greenchoice 39 Of 101[1]
Uitgelichte afbeelding

TenneT Arnhem

TenneT, een nutsbedrijf voor elektriciteitstransport, heeft zich ontwikkeld van een bedrijf met een technische identiteit naar een mensgerichte organisatie. Het interieur van het hoofdkantoor in Arnhem past bij deze nieuwe identiteit.
Pure en eerlijke materialen zorgen voor een tijdloze basis. Ontmoetingsplekken hebben een eigen sfeer gekregen aan de hand
van drie thema’s: mens, natuur en techniek.

TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
Tennet 29
TenneT MCE Interieur Nieuwbouw
Uitgelichte afbeelding

Hoofdkantoor Rabobank Utrecht

Voor het hoofdkantoor van de Rabobank Utrecht heeft Hoogendoorn diverse specials geleverd:

Het Kartonnen Paviljoen (Sander Architecten) is een ronde vergaderruimte, de buitendiameter is ongeveer 6970mm, de hoogte 6000mm. De ruimte lijkt geheel opgebouwd uit verschillende types op verschillende wijze samengestelde lagen karton. Het paviljoen sluit d.m.v. een multiplex plint aan tegen het bestaande plafond. De kartonnen wanden staan op een berken multiplex plint. De entree bestaat uit een kleine ruimte met daarin twee glazen deuren in een houten frame naar de eigenlijke vergaderruimte.

Vergaderpaviljoen Vogelnestje (Emma Architecten) Het besloten vogelnestje is een open werkruimte met 6 werkplekken. De grootste diameter is ongeveer 6380mm, de hoogte 5500mm. Het vogelnest is opgebouwd uit een geïsoleerde binnenwand, afgewerkt met doek en latten. Om deze wand zit een constructie die d.m.v. afstandbussen vrij wordt gehouden van de binnenwand. De buitenste constructie is aan de buitenzijde bekleed met verschillende lagen latten, die in verschillende lagen over elkaar worden gemonteerd. De entree is een opening in de wand. Aan de binnenzijde is een bureaublad tegen de wand gemonteerd. Het blad wordt gedragen door metalen steunen, en wordt d.m.v. een metalen strip van de wand vrijgehouden.

Lampion (Sander Architecten) De Lampion hangt op Plaza aan het plafond achter het Spiraalpaviljoen en Kartonpaviljoen. De Lampion heeft een diameter van ±Ø5500mm en een hoogte van ±2300mm. Het bestaat uit een wit frame, waarover washipapier is gespannen. Het frame is van aluminium en wordt opgebouwd uit 8 identieke schenkels. Een schenkel is opgebouwd uit een aantal buizen met een diameter van 25mm, welke aan het uiteinde gekoppeld worden door een uit één stuk gesneden 10mm dik aluminium platstrip. De schenkels worden gekoppeld door M5 boutjes en moertjes. Hat aluminium word in Ral 9010 gespoten, zijdeglans. Het frame wordt aan de buitenzijde overtrokken met washipapier LW01. De kleur van het washipapier is gebroken wit. Dit wordt d.m.v. dubbelzijdige 3M-tape aan het frame verbonden. Op plaatsen waar de aansluiting van washipapier onderling geen contact heeft met het aluminium frame word het papier aan elkaar gestikt. Het gewicht van de Lampion is ongeveer 320kg. De lampion hangt aan 8 staalkabels die door de plafondpanelen aan een bovenliggende constructie bevestigd worden.

Trommelvormig vergaderpaviljoen (Next Architects) De Trommels zijn 3 ronde ruimtes, de buitendiameter is 5192mm, de hoogte is 3780mm. Het zijn ruimtes die bijna geheel gestoffeerd zijn: binnen en buiten bekleed met een 3D-stof. Ongeveer een kwart van de wand bestaat uit een gebogen glasplaat. De deuropening bestaat uit een eveneens ronde schuifdeur, die langs de buitenkant van de wand schuift. In gesloten positie sluit de deur aan op een stijl die het glaseinde begrensd. De hoogte van de glaswand en de schuifdeur zijn gelijk, de overige ruimte tot het plafond wordt overbrugt door een gestoffeerde ring waarvan de buitendiameter gelijk is met de diameter van de schuifdeur, en de binnendiameter gelijk is met de binnendiameter van de binnenwand. De schuifdeur zweeft boven de vloer, hangend in de bovenring. Er is geen plafond in de ruimte aanwezig, de trommels sluiten aan tegen het bouwplafond. In de ruimtes, die alleen voorzien zijn van een schuifdeur, is geen vluchtdeur noodzakelijk.

Kokerpaviljoen (Ineke Hans) Het Kokerpaviljoen is een ronde, gesegmenteerde vergaderruimte. Het Kokerpaviljoen heeft een buitendiameter van 5800mm, en een hoogte van 3530mm. De wanden zijn opgebouwd uit, gestoffeerde panelen, gefineerde panelen en kokers met diverse lengte. Er zijn 4 verschillende frames, welke gemixt de wanden van het Kokerpaviljoen vormen. De frames staan op een gefineerde eikenhouten plint en worden aan de bovenzijde doormiddel van een gefineerde eikenhouten plint afgewerkt tegen het bestaande plafond. De dubbele entree deuren zijn een mix van stoffering, abachihout, eikenhout; recht tegenover de ingang is er een tv-wand, deze is geheel voorzien van geperforeerd staal.

Spiraalvorming Vergaderpaviljoen (Sander Architecten) Het spiraalpaviljoen is een vergaderruimte . De buitendiameter is 7555mm, de hoogte 4950mm. Een in de basis ronde vergaderruimte, waarvan een deel van de wand ‘naar binnen is gedrukt’, waardoor een entree ontstaat. In de entree is een glazen deur gevat in een houten frame. Direct na de entree is een schacht voor techniek. De wanden staan op een metalen ring, omkleed met een multiplex plint. De wanden bestaan uit stalen kokers (120x60mm), met daaromheen polycarbonaat dat beplakt is met washipapier. Deze wanden zijn aan de buiten- en binnenzijde omkleed met multiplex ringen. De kern van de wanden is verlicht vanuit de onderplint en de bovenplint. Binnen in het spiraal is er een dubbel spanplafond (allcover van firma Coverall) wat in hoogte verloopt. In het midden is een glazen ring welke excentrisch maar wel horizontaal (op ongeveer 3500mm hoogte) is gepositioneerd. Het spanplafond start bij de entreedeur tegen de buitenwand hoger dan de binnenring, gaat rond langs de wand en eindigt ongeveer een meter lager dan de middenring tegen de schacht. Het spanplafond wordt egaal aangelicht d.m.v. spots boven het spanplafond. Het spanplafond wordt gedragen door een stalen kokerconstructie en een aantal tuien. Tussen het spanplafond en de wanden is nog een glazen rand bestaande uit glaspanelen welke gekit zijn op een metalen profiel. De overbrugging van het lage einde en het hoge begin wordt overbrugd door middel van een gelakt paneel.

RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
RaBO Bank Utrecht
Uitgelichte afbeelding

Esri Nederland – Rotterdam

Keuken7
Keuken8
Keuken9
Keuken10
Keuken11
Keuken5
Keuken6
Uitgelichte afbeelding

Rabobank Altena – Almkerk

In opdracht voor de Rabobank Altena, heeft Hoogendoorn de realisatie van de inrichting mogen verzorgen voor de nieuwe locatie in Almkerk. Er zijn in deze locatie een aantal kleinere vestigingen samengevoegd waardoor dit nieuwe pand een brede regionale functie vervuld. De inrichting is naar ontwerp van Annekoos Littel uit Woerden. Belangrijke aspecten bij het project waren het toepassen van eerlijke en tegelijk duurzame materialen. Daarnaast is bij een kantoorpand met veel licht akoestiek een belangrijk aandachtsgebied. Hier heeft de architect een mooie oplossing voor gevonden. Onder meer om de wandbekleding akoestisch te maken, zonder dat het ‘opvalt’!

Rabobank Altena 28
Rabobank Altena 29
Rabobank Altena 30
Rabobank Altena 31
Rabobank Altena 32
Rabobank Altena 33
Rabobank Altena 34
Rabobank Altena 35
Rabobank Altena 36
Rabobank Altena 37
Rabobank Altena 38
Rabobank Altena 1
Rabobank Altena 2
Rabobank Altena 3
Rabobank Altena 4
Rabobank Altena 5
Rabobank Altena 6
Rabobank Altena 7
Rabobank Altena 8
Rabobank Altena 9
Rabobank Altena 10
Rabobank Altena 11
Rabobank Altena 12
Rabobank Altena 13
Rabobank Altena 14
Rabobank Altena 15
Rabobank Altena 16
Rabobank Altena 17
Rabobank Altena 18
Rabobank Altena 19
Rabobank Altena 20
Rabobank Altena 21
Rabobank Altena 22
Rabobank Altena 23
Rabobank Altena 24
Rabobank Altena 25
Rabobank Altena 26
Rabobank Altena 27
Uitgelichte afbeelding

Stadswonen Rotterdam

Stadswonen Rotterddam 4
Stadswonen Rotterddam 5
Stadswonen Rotterddam 6
Stadswonen Rotterddam 7
Stadswonen Rotterddam 8
Stadswonen Rotterddam 1
Stadswonen Rotterddam 2
Stadswonen Rotterddam 3
Uitgelichte afbeelding

Transito bevrachting BV – Werkendam

Realisatie van een prachtig kantoorproject voor Transito. Gebruik van duurzame en natuurlijke materialen naar ontwerp van een gerenommeerde architect.

Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 4
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 5
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 6
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 7
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 8
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 9
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 1
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 2
Transito Hoogendoorn Interieurbouw Kantoorinrichting 3
Uitgelichte afbeelding

Telenet Mechelen

Het interieur van het hoofdkantoor van Telenet in Mechelen (B) kenmerkt zich door de toepassing van verticale ruimtedelers die de statische binnenwanden hebben vervangen. Daarmee werden atrium, restaurant en boardroomzone beter toegankelijk en konden sfeervolle zones worden gecreëerd. Textuur-, licht- en kleurgebruik speelden een belangrijke rol.

IMG 5662 1
IMG 5663
IMG 5664
IMG 5665
IMG 5666
IMG 5667
IMG 5648
IMG 5649
IMG 5650
IMG 5651
IMG 5652
IMG 5653
IMG 5654
IMG 5655
IMG 5656
IMG 5657
IMG 5658
IMG 5659
IMG 5660
IMG 5661
Footer image