Opening Biobased Huis door minister Kamps

Opening Biobased Huis door minister Kamps

by Roy February 22, 2018
Hoogendoorn fabrikant vaste meubiliar Biobased Huis

Donderdag 14 april heeft minister Kamp het biobased huis geopend op de Innovation Beurs. De beurs werd bezocht door ruim 5000 mensen. Innovatieve en duurzame oplossingen zijn in deze woning verwerkt.

Hoogendoorn heeft het vaste meubiliar, waaronder de keuken, kastenwand met bank en tafel gefabriceerd. Als plaatmateriaal is het milieuvriendelijke, lichtgewicht multiplex; Ecoplex gebruikt wat gemaakt is van populierenhout. Daarnaast is voor het tafelblad het bijzondere bio laminaat van Huis Veendam, vervaardigd uit grassen/riet en zetmeellijm gekozen. Ook uit te voeren o.a. in Tarwe en aardappelschillen

Dit biobased huis is een compleet nieuw concept wat naast de casco onderdelen ook met biobased producten is ingericht. Daarnaast is het flexibel en makkelijk aan te passen voor verschillende functies zoals studentenhuisvesting, zorgwoningen of als kantoor. Ook de energievoorziening is duurzaam. Stroom wordt opgewekt met zonnepanelen en levende planten en kan worden opgeslagen in een duurzaam batterijpakket.