Hoogendoorn betrokken bij renovatie “de Vetrouwen uit 1899”

Hoogendoorn betrokken bij renovatie “de Vetrouwen uit 1899”

by Roy February 22, 2018

Uit 1899 komt het schip. Jarenlang vervoerde het vracht over Hollandse binnenwateren. Het is de bedoeling dat de tjalk dat straks weer over oude vaarroutes gaat doen. Om duurzaam transport over water onder de aandacht te brengen. Ook om de oude infrastructuur van jaagpaden, loskades enzovoorts voor de toekomst te behouden.
Vertrouwen heet de tjalk. In juni ging die te water, in Heeg bij de Talsma werf. Daar was het staalwerk grondig gerenoveerd, en werden ramen, luiken en het vrachtruim weerbestendig gemaakt. Ook het onderwater- en bovenwaterschip kregen er een stevige lik (grond)verf.

Vanuit Heeg werd de tjalk overgebracht naar Staveren. Daar stak die het IJsselmeer over naar Enkhuizen. Via Amsterdam, Vianen en Gorinchem meerde de Vertrouwen bij ons aan. Want okay, het staalwerk is klaar, maar er ligt nog een hoop werk aan boord te wachten. En daarbij gaan wij helpen. Samen met jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt. Het is de bedoeling dat de tjalk in het najaar met de mast omhoog al een stukje gaat varen.

Voor meer informatie over het schip en het restauratieplan: www.cooperatie-vertrouwen.nl.