Interieurbouw

INTERIEURBOUW

Wij zijn als familiebedrijf al meer dan 50 jaar actief in de interieurwereld. Voor tal van opdrachtgevers. Van hotels tot bancaire instellingen, van zorginstellingen tot ministeries. En u komt ons ook op luchthavens en in de automotive branche tegen.

Vakmensen

Onze roots liggen in de scheepsbetimmeringen. Ambachtsmensen met passie voor hout, en liefde voor detail. Bij het maken van scheepsinterieurs en –betimmeringen staan veiligheid, comfort en gebruiksgemak voorop. Met 130 professionele en gedreven mensen is Hoogendoorn MBI in staat om projecten op adequate wijze en met de meest mogelijke zorg te realiseren. Alle facetten van het interieurbouwproces vinden plaats onder één dak in Werkendam waar de vakbekwaamheid en ervaring wordt overgedragen aan de nieuwe generatie. Soms letterlijk van vader op zoon.

Meedenken

Het eerste wat u ervaart als u bij ons op bezoek komt is de klantbetrokkenheid. Onze medewerkers kunnen uren over hun projecten vertellen, en uitleggen hoe ze uitdagingen hebben opgepakt en opgelost. Bij Hoogendoorn houden we namelijk niet van standaard en ‘dat kan niet’. Wel geloven we in meedenken. Niet direct een project uitvoeren, maar dat eerst bespreken om mogelijke problemen vooraf in kaart te brengen. Want dat is wat we ook met u willen realiseren: samen iets moois maken waar we allebei trots op zijn. Maatwerk waarop u kunt bouwen.

Engineering

Hoogendoorn is uitermate sterk als het aankomt op engineering. Het bijhouden van het bijna dagelijks veranderende aanbod van materialen en verwerkingsmethoden is door architecten vaak nauwelijks te volgen maar voor ons van levensbelang. Vaak kunnen wij besparende toepassingen aangeven en daarom zijn wij graag in de ontwerpfase al betrokken bij uw project waarbij wij gebruik maken van de allerlaatste tekenprogramma’s.

Productontwikkeling

Dat met elkaar aanpakken van een ontwerp, het verschijnen van nieuwe materialen en gereedschappen en het samen uitdenken en werken leidt vaak tot nieuwe uitvoeringen en nieuwe vormen.

Productie

Wij mogen er op onze leeftijd misschien wat ouderwetse gedachten op nahouden waar het gaat om betrouwbaarheid en kwalitatieve degelijkheid maar als het aankomt op nieuwe productiemethoden en apparatuur staat Hoogendoorn vooraan in de rij. Waar het even kan en als er voordeel te behalen is voor het milieu en de continuïteit van onze onderneming maken wij gebruik van de meest actuele aanbod. Hoogendoorn heeft bijna alle facetten van het vak zelf onder de knie en onder eigen beheer, waaronder spuitwerk en stoffering.

Logistiek en installatie

Het plaatsen en installeren van uw producten wordt ook door onze eigen vakbekwame mensen uitgevoerd vanuit onze centraal gelegen vestiging in Werkendam. Geen extra tussentijdse transporten en geen externe expediteurs maar de zorgzame handen van de mensen die het product met liefde hebben gemaakt.

Turnkey

Wij nemen graag de touwtjes in handen van ieder project waar veel disciplines samenkomen en waar deadline-, kwaliteit- en budgetbewaking van het allergrootste belang zijn.Onze projectmanagers hebben een netwerk van gasten met dezelfde inborst als Hoogendoorn die dezelfde taal spreken en hetzelfde doel voor ogen hebben: iets verdienen en continuïteit in de samenwerking met u als klant en met elkaar als team.

Facility Management

Duurzaamheid van interieurs wordt voor een deel bepaald door onderhoud en service. Hoogendoorn is ook na oplevering het aanspreekpunt voor deze zaken en maakt met de klant een plan voor periodiek onderhoud en voor eventuele calamiteiten. Alles onder één dak bij degene die het heeft gemaakt en geïnstalleerd en daardoor weet van de hoed en de rand.