Hoofdkantoor Rabobank Utrecht

« 1 van 2 »

Voor het hoofdkantoor van de Rabobank Utrecht heeft Hoogendoorn diverse specials geleverd:

Het Kartonnen Paviljoen (Sander Architecten) is een ronde vergaderruimte, de buitendiameter is ongeveer 6970mm, de hoogte 6000mm. De ruimte lijkt geheel opgebouwd uit verschillende types op verschillende wijze samengestelde lagen karton. Het paviljoen sluit d.m.v. een multiplex plint aan tegen het bestaande plafond. De kartonnen wanden staan op een berken multiplex plint. De entree bestaat uit een kleine ruimte met daarin twee glazen deuren in een houten frame naar de eigenlijke vergaderruimte.

Vergaderpaviljoen Vogelnestje (Emma Architecten) Het besloten vogelnestje is een open werkruimte met 6 werkplekken. De grootste diameter is ongeveer 6380mm, de hoogte 5500mm. Het vogelnest is opgebouwd uit een geïsoleerde binnenwand, afgewerkt met doek en latten. Om deze wand zit een constructie die d.m.v. afstandbussen vrij wordt gehouden van de binnenwand. De buitenste constructie is aan de buitenzijde bekleed met verschillende lagen latten, die in verschillende lagen over elkaar worden gemonteerd. De entree is een opening in de wand. Aan de binnenzijde is een bureaublad tegen de wand gemonteerd. Het blad wordt gedragen door metalen steunen, en wordt d.m.v. een metalen strip van de wand vrijgehouden.

Lampion (Sander Architecten) De Lampion hangt op Plaza aan het plafond achter het Spiraalpaviljoen en Kartonpaviljoen. De Lampion heeft een diameter van ±Ø5500mm en een hoogte van ±2300mm. Het bestaat uit een wit frame, waarover washipapier is gespannen. Het frame is van aluminium en wordt opgebouwd uit 8 identieke schenkels. Een schenkel is opgebouwd uit een aantal buizen met een diameter van 25mm, welke aan het uiteinde gekoppeld worden door een uit één stuk gesneden 10mm dik aluminium platstrip. De schenkels worden gekoppeld door M5 boutjes en moertjes. Hat aluminium word in Ral 9010 gespoten, zijdeglans. Het frame wordt aan de buitenzijde overtrokken met washipapier LW01. De kleur van het washipapier is gebroken wit. Dit wordt d.m.v. dubbelzijdige 3M-tape aan het frame verbonden. Op plaatsen waar de aansluiting van washipapier onderling geen contact heeft met het aluminium frame word het papier aan elkaar gestikt. Het gewicht van de Lampion is ongeveer 320kg. De lampion hangt aan 8 staalkabels die door de plafondpanelen aan een bovenliggende constructie bevestigd worden.

Trommelvormig vergaderpaviljoen (Next Architects) De Trommels zijn 3 ronde ruimtes, de buitendiameter is 5192mm, de hoogte is 3780mm. Het zijn ruimtes die bijna geheel gestoffeerd zijn: binnen en buiten bekleed met een 3D-stof. Ongeveer een kwart van de wand bestaat uit een gebogen glasplaat. De deuropening bestaat uit een eveneens ronde schuifdeur, die langs de buitenkant van de wand schuift. In gesloten positie sluit de deur aan op een stijl die het glaseinde begrensd. De hoogte van de glaswand en de schuifdeur zijn gelijk, de overige ruimte tot het plafond wordt overbrugt door een gestoffeerde ring waarvan de buitendiameter gelijk is met de diameter van de schuifdeur, en de binnendiameter gelijk is met de binnendiameter van de binnenwand. De schuifdeur zweeft boven de vloer, hangend in de bovenring. Er is geen plafond in de ruimte aanwezig, de trommels sluiten aan tegen het bouwplafond. In de ruimtes, die alleen voorzien zijn van een schuifdeur, is geen vluchtdeur noodzakelijk.

Kokerpaviljoen (Ineke Hans) Het Kokerpaviljoen is een ronde, gesegmenteerde vergaderruimte. Het Kokerpaviljoen heeft een buitendiameter van 5800mm, en een hoogte van 3530mm. De wanden zijn opgebouwd uit, gestoffeerde panelen, gefineerde panelen en kokers met diverse lengte. Er zijn 4 verschillende frames, welke gemixt de wanden van het Kokerpaviljoen vormen. De frames staan op een gefineerde eikenhouten plint en worden aan de bovenzijde doormiddel van een gefineerde eikenhouten plint afgewerkt tegen het bestaande plafond. De dubbele entree deuren zijn een mix van stoffering, abachihout, eikenhout; recht tegenover de ingang is er een tv-wand, deze is geheel voorzien van geperforeerd staal.

Spiraalvorming Vergaderpaviljoen (Sander Architecten) Het spiraalpaviljoen is een vergaderruimte . De buitendiameter is 7555mm, de hoogte 4950mm. Een in de basis ronde vergaderruimte, waarvan een deel van de wand ‘naar binnen is gedrukt’, waardoor een entree ontstaat. In de entree is een glazen deur gevat in een houten frame. Direct na de entree is een schacht voor techniek. De wanden staan op een metalen ring, omkleed met een multiplex plint. De wanden bestaan uit stalen kokers (120x60mm), met daaromheen polycarbonaat dat beplakt is met washipapier. Deze wanden zijn aan de buiten- en binnenzijde omkleed met multiplex ringen. De kern van de wanden is verlicht vanuit de onderplint en de bovenplint.  Binnen in het spiraal is er een dubbel spanplafond (allcover van firma Coverall) wat in hoogte verloopt. In het midden is een glazen ring welke excentrisch maar wel horizontaal (op ongeveer 3500mm hoogte) is gepositioneerd. Het spanplafond start bij de entreedeur tegen de buitenwand hoger dan de binnenring, gaat rond langs de wand en eindigt ongeveer een meter lager dan de middenring tegen de schacht. Het spanplafond wordt egaal aangelicht d.m.v. spots boven het spanplafond. Het spanplafond wordt gedragen door een stalen kokerconstructie en een aantal tuien. Tussen het spanplafond en de wanden is nog een glazen rand bestaande uit glaspanelen welke gekit zijn op een metalen profiel. De overbrugging van het lage einde en het hoge begin wordt overbrugd door middel van een gelakt paneel.